неділю, 6 березня 2011 р.

Перевага садових меблів з дерева


Мабуть, самими традиційними садовими меблями є дерев'яні. Вони вдало вписуються в екстер'єр будь-якої ділянки, поєднується з усім різноманіттям використовуваних для ландшафтного дизайну матеріалів (каменем, цеглою і навіть склом), надзвичайно зручна, так як дарує тепло самої природи, і, що важливо для шанувальників всього екологічно чистого, абсолютно натуральна.

Щоб меблі, виготовлені з дерева, могли служити як вуличнми (тобто піддаватися різним агресивним впливам зовнішнього середовища), її спеціально обробляють різними просоченнями, що підвищують вологостійкість, мікробну і грибкову стійкість і, в кінцевому підсумку, термін служби. Також важлива для садових меблів порода дерева, з якого вона буде виготовлена. Чим більше смол містить деревина, ніж вона щільніше, тим краще. Ось чому оптимальними для створення колекцій дерев'яної садових меблів вважаються модрина і тікове дерево.

Тікове дерево виростає в Південній Америці, і, оскільки його обробка та транспортування вимагають значних витрат (велика частина робіт проводиться вручну, а на сушіння деревини часом іде до 3 років), меблі з нього вважається елітними і коштують дуже дорого. Садові меблі з модрини, що виростає і в нашій країні, набагато дешевше. І ті, і інші комплекти садових меблів можна використовувати не тільки як вуличні - вони чудово вписуються і в інтер'єр дачного будинку, і, таким чином, стають багатофункціональними.

Дерев'яні садові меблі легко зробити не тільки багатофункціональними, але і ергономічними - а це запорука зручності при експлуатації. Ніжки столів з дерева, як правило, регулюються по висоті, щоб виріб стійко стояв навіть на нерівному грунті. Крісла мають відкидну спинку, а крісла-гойдалки - стопорний механізм, що перетворює їх у звичайні, нерухомі. Погодьтеся, з пластиковою чи металевими меблями таке «провернути» набагато складніше - ось чому дерев'яні меблі так цінуються людьми, які люблять зручність у всьому. І нехай відпочити вам вдається нечасто, зате якість цього відпочинку, якщо у вас в саду стоять дерев'яні меблі, буде на висоті!

Крім звичайних колекцій дерев'яних меблів, що включають в себе лавки, лежаки, крісла та столики, останнім часом виробники пропонують незвичайні моделі вбудованих меблів. Наприклад, кругові дерев'яні лави, що обрамляють стовбур розлогого дерева, або столи, що за сумісництвом є частиною перголи з кучерявою трояндою. Погодьтеся, ці оригінальні рішення здатні вдихнути свіжий струмінь в найстаріший і запущений сад.



Якою б не були ваші дерев'яні меблі - вбудовані або звичайні - вони повинні бути обов'язково покриті лаком в декілька шарів для захисту від негоди та продовження терміну служби. Бажано також на тому місці, де будуть встановлені садові меблі, спорудити хоча б простенький навіс або альтанку - це не тільки захистить її від дощу та спеки, а й зробить ваш відпочинок більш комфортним. В альтанці, крім стандартного комплекту садових меблів, можна додатково поставити комод або буфет для посуду, і пити на природі чай, милуючись заходом сонця у літні вечори. У дерев'яних ящиках, що стоять тут же, можна зберігати різне дрібне начиння для догляду за квітами. А якщо ви хочете усамітнитися від всіх і почитати на самоті книжку, виручить дерев'яна ширма. Головне, щоб всі дерев'яні предмети меблів були зроблені в одному стилі, з однієї породи, тобто представляли б собою єдиний гарнітур.

А що, якщо це з якихось причин неможливо? Припустимо, ви купили маленький буфет і пару крісел зі столиком, а потім вирішили додати кілька додаткових «посадочних місць»? Не варто купувати для цих цілей виробу іншого виробника, щоб не внести дисонанс у загальну композицію. Дизайнери давно використовують у ландшафтному дизайні таку ідею, що до дерев'яних меблів ідеально підходить нарочито грубе необроблене дерево. Немає кращого рішення для розширення вже наявного комплекту меблів, ніж самостійне виготовлення, допустимо, призьби з колоди. А самий звичайний пень здатний стати елегантним стільцем. З розпиляних дерев легко і просто можна змайструвати і стіл, і лави з лавками. Так що чим розбавити ваші дерев'яні композицію, ви завжди знайдете на дачній ділянці!

Немає коментарів:

Дописати коментар