четвер, 17 березня 2011 р.

Стилі в дизайні інтер'єру


Вивчення різних стилів в дизайні інтер'єру може бути корисним в розвитку ваших власних ідей та перспективи створення свого стилю.

Елементи східного стилю дизайну інтер'єру

Підходи до дизайну інтер'єру різноманітні, але є деякі широко прийняті методи до внутрішнього планування та обстановки, які досить послідовні, щоб бути класифікованими як основними стилями в дизайні.

Сучасний дизайн інтер'єру.

Сучасний підхід до дизайну зосереджується насамперед на функціональності і уникає надмірних прикрас, які очевидні в багатьох інших стилях.

Деякі люди ухиляються від сучасного підходу до дизайну, тому що вони вважають, що це занадто різко або холодно. Сучасний дизайн інтер'єру добре спланований, він може сприяти розвитку почуття спокою і неметушливої простоти. Чорні, білі та інші нейтральні тони схильні домінувати в сучасному стилі.

Гладкі лінії дуже важливі в цьому стилі. Наприклад, треба уникати меблів з нерівними лініями, які властиві більш традиційному стилю.

Структура - дуже важливий елемент у сучасному стилі дизайну інтер'єру. Без структури Ваш простір виглядав би плоским і трохи нудним. Структура забезпечує прекрасне доповнення гладких поверхонь деревини, металу та скла. Сучасна ваза наприклад, заповнена грубими гілками, може візуально полегшити гладкі поверхні що знаходяться навколо неї. Природне волокно, джутовий килимок з витканими блоками кольору може додати структурний елемент до гладенької підлоги.

Традиційний стиль.

Традиційний дизайн інтер'єру можливо сьогодні самий популярний стиль в Європі. Форми в цьому стилі типово витончені. Гнуті лінії дуже поширені. Меблі використовується з темного лісу з точно обробленими деталями. Наприклад ніжки столу в стилі Королеви Енн, дивани з вигнутими спинками. Традиційно світильники з металу, скла або фарфору, а кріплення з масивним силуетом. Якщо Ви хочете додати легку привабливість до свого традиційного інтер'єру, красива люстра - буде гарним вибором.

Схиляйтеся до тканин, виготовлених на замовлення для фіранок та меблів. Ваш вибір тканин повинен значною мірою залежатиме від контексту і ступеня невимушеності, яку Ви хочете спроектувати.

Важлива архітектурна деталь у традиційному стилі дизайну інтер'єру включає красиві ліпні прикраси. Додавання декоративних прикрас у вигляді ліпнини є відмінним способом підкреслити традиційний стиль.

Старовинні, антикварні речі чи їх імітація будуть добре виглядати в традиційному стилі. Наприклад можна повісити картину без рамки над камінною дошкою, яка поєднувалася б у системі колірної гами по відношенню до іншої частини кімнати.

Азіатський стиль.

Хоча різні декоративні стилі здебільшого народилися в Європі, азіатський стиль дизайну інтер'єру в значній мірі виник під впливом китайської та японської культури. Якщо ваше життя неспокійне, а Ви хочете більш спокійного, внутрішнього стилю, східний підхід до дизайну може зацікавити Вас. Азіатський стиль несе сильний акцент на мир і порядок.

Китайський дизайн інтер'єру

Протягом багатьох століть, елементи східного стилю використовують в європейському стилі. Цей вплив може бути відмічено у синьо-білому порцеляні, який застосовується в скандинавському стилі.

Китайський дизайн інтер'єру має тенденцію до графічних елементів і яскравим, насиченим тонам. В японського стилю в дизайні інтер'єру є більше прихильників до мінімалізму і нерозривному зв'язку життя людини і природи.

Японський дизайн інтер'єру

Ліс і бамбук - природний вибір матеріалів, що використовуються в азіатському стилі дизайну інтер'єру. Використовуйте більш м'які кольори, від білого каменю, пергаменту і світлої сірості для японського ефекту в стилі. Якщо Ви хочете підкреслити китайський стиль, тоді використовуйте тонування дорогоцінних каменів, рубіна, золота, сапфіру і смарагду поряд з чорним деревом.

Немає коментарів:

Дописати коментар