понеділок, 14 березня 2011 р.

Стілець для шоу-руму

Колись стілець служив троном. Монарх сідав на нього у виняткових випадках. Стілець був статусними меблями і демонстрував владу, тому й брали його в усі подорожі королівського подружжя. Трон мав багату обробку, жорстке сидіння і високу пряму спинку.

Колись перський шах підніс Борису Годунову трон, оброблений золотом та бірюзою. А купець Захар Сарданський зробив такий же дорогоцінний подарунок царю Олексію Михайловичу. Це були дуже розкішні меблі - ажурне золото та срібло, діаманти та рубіни прикрашали трон.



Тільки за Петра на зміну лавок, які служили і ліжками, прийшли окремі сидіння. З плином часу стілець трохи змінював свій конструктивний вигляд і значно змінювався - у частині декорування, чітко дотримуючись свого функціонального призначення. У XVIII столітті з'являються кабінетні, перукарські, дорожні стільці, а також крісло для бесіди, крісло-гойдалка і його інші види. Саме з цього часу почався новий відлік часу в розвитку стільців та крісел. Тепер дизайну конструкції приділяють значно більшу увагу, це стало можливим завдяки відкриттю нових матеріалів та технологій.

Тисячі дизайнерів зі всього світу працюють над створенням ідеального концепту стільця на всі випадки життя.

офісний стілець

Ось, наприклад, стілець JIUJIE... Сидіння цього офісного крісла створене з екологічної пластмаси, витончено сплетеної у своїй основі. Пухнасте і на вигляд дуже м'яке воно переслідує важливу мету - приховати монітор комп'ютера від сторонніх очей.

м'який стілець

А ось стілець з пряжі ручної роботи Giramundo, наповнить вашу вітальню сплеском кольору. Відмінно справляється з естетичною та релакс функціями - в такому кріслі цілком можна помедитувати.

стілець з дерева

Цей стілець створений для того, щоб дивувати. І перші враження дуже оманливі. Стільці, які на перший погляд, здається, зроблені із зручних бавовняних подушок, фактично ваяются з цільного дерева. Зовсім не м'яко, але цілком естетично!

плетений стілець

У дизайнера Дарко Ніколича свій погляд на ідеальний стілець. Крива, яка є ідеальною лінією для створення нетрадиційних форм меблів, дозволила чітко висловити дизайнерську думку - стілець повинен бути м'яким, об'ємним, мати фантазійні переплетення, тільки в цьому випадку в ньому можна комфортно відпочити та цікаво поговорити.



У звичайному житті ми шукаємо моделі просто зручні і такі що вписуються в стиль приміщення, а ще відповідні бюджету. Звичайно, можна купити стільці, про які ми розповідали вище, і дивувати своїх гостей, але є шанс перетворити свою кімнату в шоу-рум, яка до домашнього релаксу ну ніяк не розташовує.

Немає коментарів:

Дописати коментар