понеділок, 7 березня 2011 р.

Правильний догляд за меблями


Встановлювати меблі потрібно так, щоб уникнути навіть незначного перекосу. Якщо ви це помітили, підкладіть одразу під ніжки клинки. В ідеалі необхідно скористатися рівнем, щоб переконатися в тому, що меблі точно стоїть рівно. А взагалі раджу купувати меблі і кухні в хороших магазинах і там же замовляти установку.
 
Пам'ятайте про те, що поверхня меблів псується під дією сонячних променів і електричних обігрівачів, які стоять на близькій відстані.
Пил з лакованої і полірованої меблів витирайте лише сухою фланелевою серветкою. Навіть трохи волога тканина здатна зіпсувати поліровку, а облицьована фанера відшаровується.

Якщо від гарячої праски чи чайника на полірованій поверхні утворилося біла пляма, можна скористатися сумішшю спирту і рослинної олії (1:1). Потрібно потерти пляму круговими рухами до його повного зникнення.

Якщо дошку обіднього столу або розсувну тахту важко висунути, причину слід шукати в незначній деформації деревини. Такий недолік можна ліквідувати, натираючи напрямні рейки парафіном або сухим милом. Якщо це не допомагає, рейки зачищають наждаком.

Немає коментарів:

Дописати коментар