вівторок, 15 березня 2011 р.

Фестиваль Дизайну в Торонто 2011


Січень 2011 року. Морозний сонячний день. Відкриття фестивального параду дизайну в Торонто, який курується канадськими дизайнерами Кетрін Морлі і Ерін Маккатчеон. Основна спрямованість виставки - виділити роботи дизайнерів, які ніяк не можна віднести до числа «звичайних» або стандартних.

На виставці представлено кілька експозицій: промисловий дизайн, текстиль, меблі, графічний дизайн, скульптура і живопис. Насправді, приналежність до тієї або іншої категорії не грає особливої ролі, дивує тільки мистецтво виконання, роботи говорять самі за себе.

чудо-диван від дизайнера Мішель Іванкович
Чудо-диван від дизайнера Мішель Іванкович - м'який, нестандартний, зроблений зі складених одна з одною куль. Завдяки цьому виходить оригінальний скелет. При цьому форма дивана природна, він шалено зручний, на ньому комфортно і сидіти, і лежати.
 
пір'я для письма

Від того ж дизайнера на суд відвідувачам були представлені пір'я для письма в оригінальних підставках з часових механізмів.

стілець-матрьошка від Кірстен Вайт

Стілець-матрьошка від Кірстен Вайт запам'ятався відвідувачам виставки яскравими квітами і незвичайною формою, яка дозволяє комбінувати стільці один з одним на кшталт матрьошки. Цікаво, хто поміститься на самому маленькому?
 
поштові скриньки від Мейвенн Кастелан

Мейвенн Кастелан придумала незвичайний дизайн поштових скриньок. Складно сказати, наскільки практичне їх використання... Однак, стильні й незвичайні ящики можуть прикрасити будь-який інтер'єр.

підвісні світильники I LOVE YOU

Ange-line Tetrault представила громадськості підвісні світильники з лаконічною назвою I LOVE YOU. Тема дерева останнім часом взагалі популярна серед дизайнерів. Енджі використала для імітації абажурів стовбури дерева з вирізаними на них серцями і ініціалами закоханих.
 
ліжко-пастка

А як вам ідея ліжка-пастки? У забавної конструкції, що нагадує мишоловку, можна побачити філософський контекст. Якщо мишка легко ведеться на сир, то сучасну людину найпростіше зловити, запропонувавши зайву пару годин сну, яких зазвичай так не вистачає в умовах сучасного ритму життя.

Неординарних ідей на фестивалі було представлено більш ніж достатньо. Дзеркальна кімната, спальня з чимось безформним, що імітує ліжко, на підлозі і стелею, декорованим повітряними фігурками з наших снів.

Немає коментарів:

Дописати коментар