вівторок, 15 березня 2011 р.

Меблевий дизайн для вашої домівки


Погодьтеся, що перше враження про будинок і його власників створює інтер'єр. Одну й ту ж квартиру можна обставити так, що інтер'єр буде душити, давити, або ж створювати враження затишку і легкості.

Підбір меблів - справа непроста, особливо, якщо ви збираєтеся обставити невелику квартиру з типовим плануванням, де зовсім небагато простору для творчого розмаху.

Даже якщо ви побачите в меблевому салоні зразки вишуканої краси, в першу чергу подумайте, а чи впишуться ці меблі у вашу квартиру і як вони будуть виглядати в поєднанні з вашим житловим простором, та й наскільки вони підходять до вашого характеру і до стилю вашої родини.

Уявіть собі велику і громіздку шафу для посуду темного дерева в стилі ампір або рококо, поставлену в 20-метровій вітальні з низькими стелями і мізерним природним освітленням. Вона займе собою весь простір, не залишивши вам там ні найменшого місця! І буде диктувати вам свої умови!

У той же час світла стінка під стелю без декоративних надмірностей, тільки з лаконічними вертикальними тонкими лініями обробки зорово розширить кімнату і не буде заважати іншим предметам інтер'єру, та й вам самим. До того ж у таку стінку можна забрати телевізор, музичний центр, декоративні вазони з квітами, звільнивши від усього цього і без того невелику кімнату.

Простір кімнат добре збільшують дзеркала і скло. Тому, якщо ваша кімната невелика, постарайтеся вибирати світлі меблі зі скляними дверцятами - такі меблі візуально роблять інтер'єр легший, більш повітряний.


Меблі темного кольору з великою кількістю декору добре виглядають в просторих кімнатах. Найкраще вони підходять для залу або вітальні в будинку з високими стелями і великими вікнами. Зрозуміло, що шафа з різьбленими дверцями і різними прикрасами вимагає стриманості від всіх інших предметів меблів. Килим на підлозі в такій кімнаті не повинен мати занадто складний і багатоколірний візерунок. А ось в кімнату з легкою простою стінкою можна постелити і більш ошатний і барвистий килим.

Звичайно, вибір меблів - це справа індивідуального смаку. І правильна розстановка меблів у будинку теж нерідко вимагає чималого мистецтва - адже одна і та ж шафа, поставлена фасадом чи торцем до вхідних дверей може візуально зменшити все приміщення або ж, навпаки, розширити його.


Якщо кімната маленька, постарайтеся громіздкі предмети ставити торцем до дверей. У цьому випадку вони не будуть першими кидатися в очі і займати весь видимий простір.

У великій і довгій кімнаті, навпаки, шафу можна поставити обличчям до дверей, щоб вони візуально перетворили кімнату в більш квадратну.

Прекрасну можливість швидко змінити інтер'єр дають рухливі дрібні предмети меблів - диван, крісла, стіл і стільці, журнальний столик. З їх допомогою ви можете візуально розширити або звузити вашу кімнату - треба тільки поставити їх у правильних місцях. Варіюйте, пробуйте, експериментуйте - і в підсумку ви знайдете свій дизайн, який допоможе вам відчувати себе вдома приємно і комфортно.

Немає коментарів:

Дописати коментар