вівторок, 22 березня 2011 р.

Вбудована побутова техніка для кухні


У гонитві за вільним простором дизайнери інтер'єрів придумують все кращі хитрощі, щоб заощадити місце і в кімнатах, і на кухні.

Не секрет, що останнім часом стала популярною вбудована побутова техніка для кухні, як альтернативний варіант при відсутності бажаних квадратів.


Тільки уявіть, який асортимент побутових електроприладів є у нас на кухні: холодильник, плита, мікрохвильова піч, посудомийна машина, водонагрівач, хлібопічка, гриль, електрочайник, міксер, блендер, пароварка, йогуртниця, кухонний комбайн, соковижималка, кавомолка, кавоварка, електром'ясорубка, тостер, фритюрниця та ін.

Як бачимо, всі ці побутові прилади для кухні просто необхідні господаркам. І нас, звичайно ж, хвилює питання розміщення. Все потрібно десь поставити, все повинно бути під рукою, в потрібному місці.

Велику побутову техніку як раз і вбудовують в кухонні меблі, обігруючи це стилістичним рішенням.

Багатьом хотілося б прийти в магазин меблів, замовити кухню, відразу ж з вбудованою побутовою технікою. Для цього необхідно знати всі розміри кімнати, розташування вікон, прорізів дверей, уступів, колон і т.п. дрібниці.

Звичайно ж, дизайнер допоможе Вам визначитися зі стилем, колірною гамою, зручним розміщенням шаф, тумбочок, пеналів, якщо почує всі Ваші побажання. Це зручно - одразу купити кухню з вбудованою побутовою технікою.

Хоча це зручно тим, хто не хоче вникати в параметри і технічні характеристики самої техніки. Найчастіше чоловіки схильні самостійно купити той же холодильник або плиту, ніж довіряти це комусь.

У такому випадку стає важче реалізувати дизайнерський задум, не знаючи точних габаритів техніки. Адже відсутність щілин і зазорів - це головне в проектуванні кухні.

Ще одним з принципових технічних аспектів стають експлуатаційні характеристики техніки.

Купуючи, наприклад, плиту, потрібно розуміти, що її не можна встановлювати впритул до меблів, так як нагріта духовка може пошкодити стінки сусідніх тумбочок. Крім цього, явно порушуються правила техніки безпеки.

Вбудована побутова техніка для кухні має спеціальні конструктивні особливості. Крім того, що така техніка зручно ховається всередині корпусу кухні, вона ще й вентилюється знизу, у неї стандартний типорозмір (ширина 60 або 90 см) і її можна підібрати в одному стилі, що важливо для дизайну кухні.

Вбудована побутова техніка для кухні - поради по розташуванню та використанню:


  • перед тим, як йти спілкуватися з дизайнером, спробуйте спочатку на аркуші паперу накреслити те, що хочете Ви, свій власний дизайн кухні, віддаючи перевагу функціоналу, а не дизайну;
  • плиту не розташовуйте поряд з мийкою або вбудованим холодильником;
  • між різноманітними побутовими приладами повинна бути мінімально вбудована шафа не менше 30 см, бажано з висувними шафками;
  • духовку не обов'язково розташовувати під поверхнею, що врізається в стільницю, так як це не завжди зручно;
  • звертайте увагу на те, щоб дверцята шаф не заважали одне одному відкриватися, якщо кухня П або Г-подібної форми;
  • не забувайте заздалегідь отримати і врахувати думку фахівця з електрики, а це грамотний електрик. Тільки електрик зможе правильно розрахувати необхідну потужність проводки для всієї вбудованої побутової техніки на кухні.


Вбудована побутова техніка для кухні - зручно, красиво, економно, але обов'язково це має бути безпечно!

Немає коментарів:

Дописати коментар