пʼятницю, 25 березня 2011 р.

Оббивка для меблів: яка тканина краще?


Меблева оббивка - це одне з головних прикрас м'яких меблів, і коли вона втрачає свої первинні зовнішні якості, це псує загальний вигляд всієї кімнати. Сучасний ринок виробництва м'яких меблів використовує приблизно сотню видів різних матеріалів, що застосовуються для оббивки. Всі вони мають свої колір, фактуру, ціну. На що потрібно орієнтуватися, вибираючи тканину для оббивки, адже тут головною якістю є не тільки зовнішній вигляд, але й міцність, вогнетривкість, стійкість до появи забруднень?

Популярним видом оббивки є шенілова тканина. Це жакард, що відрізняється складним плетінням ниток, які дуже близько розташовані одна від одної. При цьому в тканині чергуються гладкі і пухнасті нитки, що робить її особливо м'якою та приємною на дотик. Чимось шеніл нагадує велюр, але останній майже на 100% - синтетика, а в шенілі є натуральна нитка. Коштує така тканина не занадто дорого, оскільки ніяких складнощів у її виробництві не виникає. Її перевагою є те, що шеніл дуже легко очистити від забруднень за допомогою щітки або вологої губки.

шеніл
Флок - це тканина, що по фактурі нагадує оксамит. Її виробляють з бавовни та поліестеру в співвідношенні приблизно 1:2. Для міцності і створення бархатистої поверхні додається нейлоновий або капроновий ворс. Цей матеріал відрізняється міцністю, довговічністю, екологічністю. Синтетичний ворс робить флок стійким до хімічних речовин, вогню, а тому такі меблі не будуть боятися хімчистки. Єдиний мінус флока - це те, що він є накопичувачем статичної електрики, про що говорить характерне потріскування, якщо до нього доторкнутися іншими тканинами ненатурального походження.

флок

Матеріал жакард - лідер серед оббивних тканин. Він проводиться з натуральних і штучних матеріалів. Меблі з жакардової оббивкою виглядають особливо шикарно.

жакард

Ще одна тканина - гобелен. Вона, по суті, є різновидом жакарду, але при її виробництві використовуються більш товсті бавовняні нитки. У підсумку виходить досить щільна тканина зі складним візерунком.

гобелен

Куртізан - це тканина відносно нова, поки що рідко зустрічається. Її просочують тефлоновим складом, який відштовхує будь-які забруднення, не даючи їм проникнути у тканину.

куртізан

Мікрофібра - це тонка і гладка тканина, яка є або повністю штучною, або цілком натуральною. Хімічні речовини і світло не здатні змінити її колір, хоча вона завжди однотонна, з візерунками та малюнками мікрофібри не виробляють.

мікрофібра

Велюр - оббивка з ворсом, а тому за нею складніше всього доглядати. У складі цієї тканини знаходиться шовк та бавовна. Завдяки тому ж ворсу велюр відмінно зберігає тепло.

велюр

Немає коментарів:

Дописати коментар