четвер, 10 березня 2011 р.

Придумані "живі" меблі


Чергову варіацію на тему екологічного дизайну пропонує дизайнер Тут Чен, випускниця Академії мистецтв Бецалель в Єрусалимі. Її колекція Animorphia показує, що дерев'яні меблі можуть стати справжнім домашнім улюбленцем.

Меблі Тут Чен асоціюються не стільки зі світом речей, скільки зі світом живої природи. Дизайнер досліджує глибинний зв'язок між флорою (дерево як матеріал) і фауною (тварина як основа дизайну). Причому використовуються не тільки форми, але й пластика звіра. Ніжки столу, перетворившись на лапи, знаходять здатність ходити, бігати, сидіти і взаємодіяти з собі подібними. Настільна лампа-змія "повзе" по стільниці, періодично поглядаючи вниз. Не менш органічно виглядають меблі і на заміській ділянці, ховаючись серед дерев або крокуючи по камінню.

З практичної точки зору колекція Animorphia - мобільна, її конфігурацію легко змінити залежно від потреб. Домашній простір навіть можна тимчасово звільнити, якщо вибрати найбільш компактний варіант складання.


Не виникає питання і про спеціальний рівний майданчик для розміщення столу в саду. Для кожної ніжки можна знайти саме стійке положення, трохи перемістивши її або зігнувши ніжку "в коліні" і підклавши плоский камінь.

Меблі Animorphia - ще одна варіація на тему екологічного дизайну. Унікальність пропозиції полягає в тому, що меблі перетворюється з предмету інтер'єру в домашнього улюбленця. Швидкісна урбанізація вуличного пейзажу призводить до прагнення сучасної людини створити "живий" інтер'єр. Можливість одушевити його за допомогою меблів - справжня знахідка.

Немає коментарів:

Дописати коментар