неділю, 13 березня 2011 р.

Меблі для моди - нова концепція від Sybarite

Англійська студія сибарит (Sybarite) любить біонічні форми і вміло використовує сучасні технології. У середині січня, на заході, присвяченому 70-річчю Pitti Uomo (міжнародному ярмарку чоловічої моди у Флоренції), архітектори представили публіці нову концепцію меблів для модної індустрії.

Модульна система меблів в інтер'єрі кімнати для баєрів, дизайн Sybarite. Легкий меблевий модуль виготовлений з полістиролу високого тиску і скловолокна.

Молоді архітектори розробили проект, щоб меблювати "Клуб баєрів" - кімнату для членів національної палати баєрів, яка в 2011 році організовує круглі столи та презентації з допомогою славного журналу Fashion Illustrated. А в ролі замовника виступила італійська компанія Marzorati Ronchetti, що спеціалізується на дизайнерських виробах з нержавіючої сталі.

Система Арчетто, рендер Sybarite. Білі металеві панелі на стінах кімнати візуально розширюють простір. Вони декоровані магнітними утримувачами, нагадують чорні ластівчині хвостики. Робочий стіл, крісла і низькі столики доповнюють обстановку, трохи виділяючись простотою ліній і чорно-білою кольоровою гамою.


Концепція

Відправна точка - необхідність обставити дуже маленьке приміщення, використовуючи меблі для сидіння, що поєднують функціональність і естетичну гостинність. Так з'явилася "лежача арка" скульптурної форми, доповнена окремими предметами меблів і аксесуарами.

Основний елемент покликаний не тільки по максимуму звільнити простір, але і активно взаємодіяти з публікою, спонукаючи людей зближуватися в широкому сенсі слова і спілкуватися.
Структура називається Арчетто (Archetto) і задумана як самостійний модуль для багатофункціонального інтер'єру. Виразну ідентичність йому додають прості і нечисленні декоративні елементи.
Арка поступово збільшується, перетворюючись на спинку-ширму, що дозволяє усамітнитися, але не створює реального бар'єру між тими, хто сидить, та іншими.

Спроектована як автономний острів, обладнана сокетами для підключення телефонів і комп'ютерів, Арчетто одночасно відкрита і закрита, вона на виду, але створює затишний куточок. Загалом, це дуже гнучка концепція, яку можна розвивати і доповнювати - наприклад, мікрофонами та радіозв'язком. Такі технічні навороти в поєднанні з привабливим дизайном дозволяють використовувати систему в ресторанах, барах, громадських зонах готелів і розважальних закладах. У такому випадку можна змінити і технічну начинку, і колірну гаму, так що проектувальники вважають Арчетто універсальним рішенням для найрізноманітніших потреб.

Ескіз меблевої структури в інтер'єрі


Немає коментарів:

Дописати коментар