середа, 23 лютого 2011 р.

Як вибрати ліжко для спальні


Саме уві сні ми проводимо третину нашого життя, тому потрібно дуже серйозно підходити до вибору ліжка для спальні.

Зазвичай ліжко для спальні - це каркас і матрац. Каркас додає ліжку декор, від каркаса залежить міцність, а значить, і термін служби ліжка. Як правило, каркас роблять з деревини твердих порід або металу.

Матрац повинен відповідати каркасу ліжка і Вашим потребам. Бувають матраци з натуральних матеріалів, але останнім часом все більшою популярністю користуються матраци з гіпоалергенної синтетики (поролон, латекс).

Важлива характеристика матраца - його пружність. Розрізняють пружинні матраци і матраци з наповнювачем. У пружинних матраців за пружність відповідають кількість і твердість пружин. Пружність матраців з наповнювачем залежить від якості цього наповнювача.

Занадто твердий матрац може викликати проблеми зі спиною, тому не варто зупиняти на ньому свій вибір. Матрац повинен бути зручним!

Алергікам варто звернути увагу на матраци з рейковим корпусом - такі матраци не накопичують алергени і пил.



Якщо Ви дбаєте про здоровий і комфортний сон, то задумайтеся не тільки про матрац, а й про основу ліжка, на яку він буде укладений. Справа в тому, що чим більше рейок в основі ліжка, тим воно міцніше. Рейки забезпечені, як правило, спеціальними регуляторами жорсткості, переміщення яких робить Ваше ложе м'яким або твердим.

Ну а якщо Ви любите читати в ліжку або дивитися телевізор, то зверніть увагу на ті моделі ліжок, рами яких (за допомогою важеля) дозволяють трансформувати верхню частину ліжка на потрібну Вам висоту.

Далі хотілося б сказати кілька слів з приводу догляду за ліжком для спальні.

Пружинний матрац необхідно перевертати з однієї сторони на іншу раз на тиждень. Дотримуючись цьоо простого правила, Ви не допустите виникнення ям.

Уникайте намокання матраца. Видаляйте пакувальну плівку з матраца, щоб не утворювався конденсат. Сухий матрац прослужить довше.

Не дозволяйте вашим дітям стрибати на ліжку. Це може привести до поломки і деформації пружин.

Не варто економити на якості ліжка, від нього залежить і Ваш сон, і Ваш майбутній день, і Ваше здоров'я!

Немає коментарів:

Дописати коментар