четвер, 24 лютого 2011 р.

Як вибрати кухонний куточок


Як при придбанні нової кухні, так і при апгрейді наявної - обідня зона вимагає особливої уваги. Адже саме тут буде зосереджена найбільша кількість людей. Як позначиться ця обставина на просторі кухні?

Кухонні куточки

Якщо кухня містка, можна купити обідній стіл і стільці. А якщо кухня не може похвалитися великими габаритами, найбільш раціональним рішенням буде купити кухонний куточок.

Терміном кухонний куточок позначається не один предмет меблів, а ціла кухонна композиція. Вона включає в себе круглий або овальний обідній стіл, м'який диван, стільці, табуретки або пуфи.

При виборі стільниці для столу, що входить в кухонний куточок, слід визначитися, з якого вона буде матеріалу. Параметри - дерев'яна, термостійка або ламінована. Тут все залежить від того, яким саме механічним або термічним впливам у вас найчастіше піддається обідній стіл.

Якщо на першому місці стоїть функціонал, а не дизайнерські вишукування і стиль інтер'єру, можна придбати прості й доступні варіанти, такі які не містять оббивки кутової лави, а також дерев'яні стільці або табурети.

Інший зручний варіант кухонного куточка - з кутовою полицею, розташованої на стику сидінь. На цю полицю можна поставити магнітолу або мініатюрний ТБ, якщо ви не звикли готувати чи обідати наодинці зі своїми думками.

Багато кухонних куточків мають місткі ящики під сидінням дивана або табуретів. Ящики відкриваються за допомогою підйому сидіння. Може бути не найкращий варіант, якщо ви вже сіли їсти. Зате якщо вчасно все діставати (наприклад, кухонні рушники, скатертини та інші кухонні аксесуари), виходить дійсно дуже зручно і здорово економить місце на кухні.

Вартість кухонного куточка залежить від матеріалу, з якого він виготовлений. Природно кухонні меблі з натурального дерева (дуб, бук, сосна тощо) буде коштувати дорожче, ніж кухонні куточки з ДСП. Оббивка кухонних куточків також може бути різною (велюр, вініл, гобелен, штучна шкіра або кожзам) і впливати на їх вартість.



Кухонні куточки

Ще один чинник що впливає на вартість кухонних куточків - це наявність такого декоративного елемента як різьба. Різьблення може стильно виглядати на полицях, на ніжках стільців або на спинці дивана та ін Однак перевагу даній стилістиці варто віддавати тоді, коли сама кухня виконана в подібному стилі. Ну якщо у вас кухня хайтек різьблення буде різати погляд.

Звичайно, в силу того, що кухонний куточок включає в себе безліч компонентів меблів, вибирати його потрібно не поспішаючи та програючи в розумі різні варіанти його розміщення на кухні. Якщо питання стоїть кутом, фахівці інтернет-магазину раді надати вам безкоштовну консультацію.

Немає коментарів:

Дописати коментар