середа, 23 лютого 2011 р.

Правила експлуатації меблів з ДСП та МДФ


Правила зберігання, догляду та експлуатації корпусних меблів з деревинно-стружкових плит і з плит МДФ з полімерними покриттями.

Ламіновані деревно-стружкові плити, а також плити МДФ з покриттям плівками ПВХ, паперово-шаруватими пластиками і лакофарбовими матеріалами повсюдно застосовуються у виробництві корпусних меблів. Всі ці матеріали дають можливість виготовляти красиві, ультрамодні і зручні меблі. Проте, в процесі експлуатації меблів необхідно дотримуватися таких правил:

1. Меблі повинні зберігатися і експлуатуватися в сухих і теплих приміщеннях, які мають опалення та вентиляцію, з відносною вологістю, що не перевищує 80% і температурою в межах від +10 "С до +40" С.

2. При догляді за корпусами, фасадами і стільницею не застосовуйте абразивні побутові матеріали, а також реактиви, що містять розчинники або ацетон, жирні плями, плями від кави, чаю, варення, слід від олівця і ін легко видаляються з поверхонь за допомогою побутових реактивів. Особливу увагу зверніть на догляд за фасадами з покриттям з акрилового пластику і з обробкою високо глянцевими емалями. Ці матеріали мають високий ступінь глянцю, а отже, особливо сприйнятливі до механічного впливу. Протирайте поверхню фасадів тільки м'якою фланелевою серветкою, не використовуйте спиртовмісні засоби, а також меблеві поліролі та воски; при догляді за фасадами застосовуйте 1% мильний водний розчин.

3. Не допускайте короткочасної взаємодії фасадів і торців деталей з ЛДСП і стільниці, оброблених кромкою, з температурами вище +85 С, а також уникайте тривалого впливу на них гарячого (вище +50 С) повітря (наприклад: нещільно закрита духова шафа, тривале готування страв при рясному виділенні гарячої пари без використання витяжки, відкриті дверцята, що знаходиться під світильником, у разі, якщо відстань між ними менше 100 мм тощо) - це може призвести до здуття, оплавлення, відшаровування плівки, пластику, лакофарбового покриття та керамічного матеріалу.

4. Не допускайте охолодження меблів нижче-25С; при охолодженні нижче зазначеної температури можливе розтріскування та відшаровування плівки, пластику лакофарбового покриття та керамічного матеріалу.

5. Не допускайте прямого попадання води на торці деталей з ламінованої плити. Ламінат на пласті захищає плиту від проникнення вологи всередину, але крізь мікрощілин, наявну між ламінатом на пласті і кромки, вода легко вбереться, що призводить до неминучого розбухання й деформації деталі.

6. Стільниці марки "DUROPAL" витримують вплив багатьох агресивних середовищ. Вони не чутливі до впливу прямих сонячних променів, високих температур. Так, гарячу каструлю (але не сковороду), зняту з плити, без проблем можна ставити на поверхню, яка витримує вплив температури до 230 "С. Стільниці не чутливі до харчових кислот (лимонна і оцтова), до врздействію хімікатів: засоби побутової хімії не залишають на поверхні ніяких слідів, тому при видаленні застиглих жирових та масляних плям можна сміливо використовувати будь-яке досягнення сучасної побутової хімії. Стільниці виготовлені з вологостійкої (але не з водостійкою) деревно-стружкової плити. Це їх властивість допускає короткочасний вплив води на місця розпила і місця врізання мийки та побутової техніки. Але не допускайте застою води в цих місцях, так як це рано чи пізно призведе до розбухання і деформації стільниці.

7. Пам'ятайте, що більшість шаф і тумб можуть відкриватися на 90 "С. Будьте обережні: при спробі відкрити двері на більший кут петлі можуть вийти з ладу.

8. При експлуатації висувних ящиків враховуйте навантаження на механізми висування; не допускається зберігання більше 5 кг в ящиках на роликових напрямних, більше 25 кг в ящиках на механізмах "Metabox" і більше 30 кг в ящиках на механізмах "Tandembox".

9. Уникайте забруднення та попадання сторонніх предметів у механізми меблевої фурнітури.

10. Не перевантажуйте меблеві полиці; максимально допустиме навантаження - не більше 10 кг на одну вкладную полку.

11. При установці окремо стоячої (не вбудованою) електричної або газової плити з духовкою необхідно забезпечити відстань між боковими частинами плити і бічними і фасадними деталями меблів не менше 20 мм, при цьому плита повинна бути висунута вперед щодо загальної лінії фасадів меблів таким чином, щоб щілина між дверцятами і корпусом духовки не припадала на торець фасаду. Бажано застосування прокладок з термоізоляційних матеріалів.

Недотримання правил зберігання, догляду та експлуатації може призвести до скорочення терміну служби меблів і передчасного її виходу з ладу.

Немає коментарів:

Дописати коментар