середа, 23 лютого 2011 р.

Як доглядати за меблями з ДСП


Сучасні матеріали, що застосовуються у виготовленні корпусних меблів, дозволяють звести догляд за нею до мінімуму. Першою і головною заставою довговічності меблів з ЛДСП є дбайливе поводження.

Регулярно прибирайте пил сухою ганчіркою з поверхні меблів. Не використовуйте абразивних чистячих засобів. Меблі з ДСП «бояться» вологи, тому намагайтеся не залишати сирих місць на меблях. При попаданні вологи меблі з ДСП починає розбухати і відновити її практично неможливо.

Для догляду за лакованими поверхнями використовуйте спеціальні склади. Регулярно обробляйте поліровані поверхні, і Ваші меблі збережуть первинний блиск і глянець на довгі роки.

Якщо на полірованій поверхні залишилися неглибокі подряпини, їх можна видалити за допомогою спеціальних полірувальних паст. Підійдуть навіть автомобільні полірувальні пасти і давно зарекомендувала себе паста ГОІ. Спочатку відполіруйте поверхню грубозернистою пастою, тим самим, видаливши невеликий шар лаку разом з подряпиною. Після цього візьміть шматок повсті і нанесіть фінішний шар поліролі (наприклад, паста ГОІ № 1 або № 2). Полірувати поверхню можна як вручну (круговими рухами), так і за допомогою спеціальної шліфувальної машинки.

Немає коментарів:

Дописати коментар