середа, 23 лютого 2011 р.

Як надовго зберегти оббивку новою


Найбільш слабким місцем м'яких меблів є оббивка. Вона є тим одягом, за яким зустрічають і оцінюють меблі. Для того щоб зберегти на многії літа оббивку нової потрібно виконувати нескладні правила.Не варто прати оббивну тканину і чохли в пральній машині. Не слід також сушити їх феном і пилесосом.Не слід дуже часто пилососити оббивку, тому що разом з пилом витягується дрібний ворс, без якого оббивка втрачає якість і не може утримувати внутрішній наповнювач. Не можна наносити на тканину оббивки одночасно кілька різних плямовиводячих речовин, а після обробки треба дати оббивці просохнути природним шляхом. Якщо ви пролили на диван кави, то вивести пляму можна запросто обробивши її шматком мила і протерши вологою ганчіркою.

Якщо на оббивці з'явилася пляма від соку, то потрібно змішати оцет з аміаком, нанести розчин на пляму і дати йому висохнути.

Плями від червоного вина, на відміну від поширеної думки, видаляються дуже просто. Для цього достатньо посипати пляму сіллю і залишити на час. Після того як сіль вбере в себе вино, пилососом можна її видалити з дивану.

Плями від пива можна вивести обробивши їх шматком мила і висушивши тканину, а можна приготувати спеціальний розчин з двох столових ложок оцту на один літр води, який наноситься на пляму і потім змивається чистою водою.

Жувальну гумку вивести з оббивки дуже складно. У якості одного із способів можна порекомендувати покласти на прилиплу гумку кубики льоду. Після того слід гумку відскребти тупим предметом, а тканину в цьому місці обробити метанолом.

Часто під час новорічних свят і днів народжень на оббивці виявляються шматочки свічкового воску. Його видалення з оббивки досить складне і включає в себе кілька етапів. Так для початку варто роздрібнити остиглий віск і видалити його пилососом. Після цього слід видалити пляму, що залишився від воску, поклавши на нього серветку або шматочок матерії і попрасувати гарячою праскою. Після цього пляму потрібно обробити будь-яким засобом для виведення плям.

Немає коментарів:

Дописати коментар