середа, 23 лютого 2011 р.

Кухонні гарнітури


Вибір "кухонь" у наш час справді величезний. Проте вибрати меблі, що підходять саме для вашої кухні, дуже складно. При цьому необхідно врахувати як розміри і планування самої кухні, так і загальне стильове рішення всього житла.

Ще кілька років тому "дорогими кухнями" називалися гарнітури в класичному стилі з масиву деревини з великою кількістю шафок, полиць, дверець і великою кількістю декоративних елементів. Зараз за ті ж (а часом і більші) гроші багато хто віддає перевагу кухонним меблям в стилі модерн з елементами мінімалізму і техно стилю. Цей напрямок у моді характеризує функціональність і практично повна відсутність прикрас. На перший план виходить не краса меблів, а зручність користування нею.

Кухонний гарнітур звичайно складається з елементів-модулів. Можна набрати потрібну кількість різноманітних модулів і самому стати дизайнером своєї кухні. Крім того, можна скористатися одним з готових варіантів кухонь, пропонованих у меблевому салоні, або зробити індивідуальне замовлення. Деякі фірми пропонують також послуги з точної підгонки розмірів окремих модулів під конкретне приміщення.

При плануванні кухні необхідно враховувати її форму і розмір.

У просторих приміщеннях можливі будь-які варіанти компонування елементів: острівна, півострівна, П-образна, кутова, двостороння, лінійна, а також нефіксована, або вільна.

"Островом" у кухні стає плита або мийка з робочими поверхнями навколо. "Півостровом" звичайно є обідній або обробний столик. При розстановці меблів по периметру стін (у вигляді літери "П" або "Г") у центрі приміщення або, відповідно, у протилежному куті утвориться простір для обідньої зони. П-подібне планування, як правило, найдорожче, тому що тут не обійтися без великої кількості компонентів, таких, як кутові шафи, "каруселі", ширми і т.п.

У невеликих квадратних кухнях звичайно застосовується двостороннє компонування елементів - уздовж протилежних стін або кутом. Кутове планування найбільш поширене в сучасних квартирах і будинках.

У маленьких приміщеннях звичайно доводиться ставити всі модулі кухонного гарнітура уздовж однієї стіни (однобічне, або лінійне планування).

Вільна, або нефіксована розстановка елементів - нове віяння в кухонній моді. Багато предметів обстановки обзаводяться колесами і можуть пересуватися з місця на місце. У сучасній кухні зазвичай присутній хоча б один "мобільний" елемент, наприклад, обробний або столик сервіровки.

При покупці кухонного гарнітура необхідно враховувати взаєморозташування різних модулів. Так, плиту й мийку краще розташувати на деякій відстані один від одного, розділивши робочою поверхнею.

Багато фірм пропонують у комплекті з кухонними гарнітурами різну вбудовану техніку: холодильники, пральні та посудомийні машини, мікрохвильові печі, духовки, тощо Ви можете скористатися послугами продавця або придбати побутову техніку окремо.

Устрій сучасної кухні покликаній максимально полегшити умови роботи людини на кухні, тому ефективно використовується буквально кожен сантиметр площі. Кожна річ знаходиться на своєму місце, і її можна швидко знайти.

У кухні присутні як традиційні шафи й полки, так і широкі, глибокі горизонтальні ящики. Вони забезпечені знімними роздільниками, що дозволяють самостійно планувати внутрішній устрій ящика.

Високотехнологічні виїзні механізми дозволяють висунути ящик повністю й побачити весь його вміст, навіть те що перебуває біля задньої стінки.

В якості опори в сучасних кухнях використовуються високі ніжки, що полегшують прибирання.

Вартість комплектів кухонних меблів може відрізнятися на порядок. Так, вітчизняні виробники пропонують невеликі набори довжиною 2-3 метра за ціною від $ 100 - 200.

Іноземні виробники встановлюють ціну кухонь за 1 погонний метр, і вона може варіюватися від $ 200 до $ 500.

На фото нижче - кухня "Марта" виробництва ТОВ Панорама


Замовити кухню "Марта" в інтернет-магазині

Немає коментарів:

Дописати коментар