вівторок, 9 серпня 2011 р.

Як доглядати за полірованими меблями

догляд за полірованими меблями
За полірованими меблями необхідний особливий догляд, тому що їх легко забруднити і зіпсувати. Для догляду за полірованими меблями необхідно використовувати тільки м'які ганчірочки: з м'якого сукна, фланелі, замші, оксамиту.

  • Пил буде накопичуватися на полірованих меблях помітно менше, якщо протирати їх поверхню ганчіркою, смоченою в наступному складі: 1 частина шампуні, 8 частин води і 1 частина антистатику.

  • Якщо на глянцевій поверхні утворилися тьмяні плями, можна нанести на них тонкий шар рослинної олії, яка відновить блиск і усуне жирні забруднення.

  • Для поновлення блиску використовуйте суміш з оливкової олії і винного оцту, змішані в рівних частинах. Суміш збовтують, змочують нею ганчірочку і протирають поверхню меблів. Потім відполірувують сухою м'якою ганчіркою, злегка, без натиску проводячи нею по меблях.

  • Щоб зберегти поліровану поверхню можна використовувати і такий засіб: у склянку пива кидають шматочок воску і доводять до кипінню. Дають масі охолонути і, ледь теплу наносять на меблі. Після цього ретельно натирають меблі вовняною ганчіркою.

догляд за полірованими меблями
  • Час від часу можна чистити меблі тампоном з тканини, з поміщеним в нього відцідженим злитим чаєм, після чого поверхню протирають сухою м'якою ганчіркою.

  • Пляму від води посипають борошном, а потім витирають до зникнення тампоном, змоченим в рослинному маслі. Ще один спосіб: круговими рухами відполіровуют пошкоджене місце ганчірочкою, змоченою в суміші етилового спирту та олії в пропорції 1:1.

  • Плями можна прибрати з полірованої поверхні протерши їх ганчіркою, змоченою в теплій мильній воді, а потім витерши насухо. Не варто використовувати для видалення плям одеколон, ацетон, спирт - від них полірування потьмяніє.

  • Плями від гарячої праски, а також від чайника можна видалити таким чином: в тканинний тампон кладуть кухонну сіль, змочують його в рослинному маслі і протирають пляму круговими рухами до його повного зникнення. А сліди від пальців на поліровці можна видалити, протерши їх тальком.

Також читайте про догляд за меблями в нашому блозі:
Деякі правила догляду за меблями
Як усунути запах від нових меблів?
Декілька порад з догляду за шкіряними меблями
Як доглядати за домашніми меблями з сучасних матеріалів. Засоби для догляду
Доглядаємо за ванною та душем

Немає коментарів:

Дописати коментар