вівторок, 5 квітня 2011 р.

Декілька порад з догляду за шкіряними меблями


Перед тим як придбати шкіряні меблі - поцікавтеся у продавця про особливості цього типу шкіри, які препарати для чищення рекомендуються. Але, і ми зі свого боку хочемо вам дати кілька корисних порад з догляду за шкіряними меблями.


Найголовніше - це ні в якому разі не дозволяйте домашнім тваринам копошитися на шкіряних кріслах і диванах, як правило наші улюблені кішечки обожнюють точити свої кігтики, в цьому випадку тільки уявіть, що буде з вашими меблями після того як там поніжиться кішка. Також, самим теж не слід лягати на шкіряний диван голим тілом, тому що жири, що знаходяться в нашому тілі будуть забивати пори шкіри, а це означає, що вона незабаром стоншиться і почне лопатися. Це відноситься і до одягу зі шкіри.



Час від часу шкіряні меблі потрібно пилососити, цим самим ви очистите пори шкіри від забруднень і пилу. Якщо на шкіряних меблях утворилися плями, тоді протирайте ці місця мильною водичкою. Більшість з нас любить приймати їжу, розвалившись на кріслі або дивані перед телевізором, а цього робити не можна, тому що в разі потрапляння їжі на шкіру можуть залишитися плями що важко вивести. Але якщо ви все-таки щось пролили або впустили на диван, тоді негайно протріть це місце мильним розчином. Під час протирання ні в якому разі не можна сильно натискати і терти шкіру.



А якщо шкіряні меблі сильно залоснілися та забруднилася, тоді для чищення використовуйте лише ті засоби, які призначаються саме для даного типу шкіри. Але як то кажуть, довіряй, але перевіряй, тому, перш ніж приступити до чищення шкіри спеціальним препаратом, спочатку випробуйте його, де-небудь на малопомітній ділянці. Якщо по закінченню години не сталося ніяких змін з шкірою, тоді сміливо приступайте до чищення. Шкіряні меблі потрібно чистити не окремими ділянками, а відразу всю. Після чищення не можна сушити шкіряні меблі неприродним шляхом (фен, нагрівальні прилади і так далі), вона повинна сохнути самостійно. Винні плями, сліди від фломастера можна видалити ватою, попередньо змоченою в спиртному розчині, після чого ці місця обробити стеариновим засобом (будь-яким) для шкіри. Засоби по догляду за шкіряними меблями в основному бувають у вигляді спрею, що дозволяє полегшити процедуру чищення.


Шкіряні меблі потрібно розставляти в тих місцях, куди немає доступу прямим сонячним променям. Також слідкуйте за тим, щоб поряд з меблями не перебували обігрівальні прилади, батареї, інакше шкіра прогріється і втратить вологість, внаслідок чого почне тріскатися. Якщо ви не будете користуватися шкіряними меблями деякий час, вони все одно потребують захисту, тому потрібно подбати, щоб у приміщенні з шкіряними меблями було прохолодно, накрийте їх простою легкою тканиною.


Як бачите, така розкіш як шкіряні меблі крім своєї високої вартості також вимагає від своїх власників докладати багато зусиль по догляду за нею.


Немає коментарів:

Дописати коментар