понеділок, 1 серпня 2011 р.

Деякі правила догляду за меблями


Меблі в будинку вимагають догляду і турботи, щоб вид оббивки і полірованих частин серванта не викликали у вас роздратування і бажання відвести очі від засмальцьованої або забрудненої поверхні. Для того, щоб не червоніти перед гостями за плями на меблях і не закривати хороші крісла дешевими пледами і щоб не було помітно плям, потрудіться самі вивести плями за допомогою нехитрих засобів.

Чищення та догляд м'яких меблів

Для м'яких меблів можна замовити знімні чохли, які легко перуться в пральній машині. Чохли можна надягати на дивани, стільці і крісла. Для видалення жирних плям можна використовувати суміш порошку магнію з бензином. Порошок розводять до утворення однорідної маси і товстим шаром наносять на свіжу пляму. Після того, як пляма висохне, почистіть це місце щіткою. Пил, що глибоко в'ївся в меблі, видаляють за допомогою ганчірок, змочених розчином оцту. Одну столову ложку оцту розводять в літрі води, змочують ганчірки, протирають меблі, споліскують ганчірки в чистій воді і знову видаляють пил. Цей спосіб може стати в нагоді, якщо раптом удома не працює пилосос або на дачі за зиму меблі сильно запорошилася, а в перший приїзд занадто багато справ на ділянці, щоб відразу починати генеральне прибирання кімнати.


Догляд за шкіряними меблями

Для очищення шкіряних меблів вам стане в нагоді вовняна ганчірка або серветка з бензином. Після завершення очищення змочіть тканину збитим яєчним білком і протріть забруднене місце.

Догляд за полірованими меблями

Протирайте поліровані меблі злегка вологою серветкою із замші, фланелі, вода повинна бути тільки холодна, а потім варто насухо обробити поверхню лляною тканиною. Плями з полірованих меблів усуває суміш солі і рослинної олії, після декількох годин меблі необхідно відполірувати. Забруднені місця відчистить бензин, а втрачений блиск повернуть суміші одеколону і рослинної олії (1:1) або одеколону і скипидару (1:1). Меблі поліруються до дзеркального блиску. Столовий оцет злегка варто підігріти і змочити тампон або ганчірку, зняти пляму і відполірувати воском. Біла пляма від гарячого чайника або склянки на полірованих меблях усувають сумішшю солі і рослинної олії, сіль насипають в мішечок і змочують його олією. На добу можна нанести на білі сліди від чайника склад з суміші солі, рослинної олії і одеколону. На ложку солі візьміть рівну кількість масла і одеколону. Через добу відполіруйте і порадійте результату. Догляд за меблями не зажадає стільки ж зусиль і витрат, скільки зажадає покупка нових меблів.


Догляд і чищення лакованих меблів

При очищенні поверхонь фарбованих або лакованих меблів прагніть уникати мильних розчинів, щоб не зіпсувати поверхню меблів. Найпростіший спосіб боротьби з плямами на таких меблях - суміш теплої води і нашатирного спирту (6:1). Якщо на поверхні лакованого столу утворилися водні плями, протріть його сумішшю рослинного масла і розтопленого воску. У нагріту олію додають віск і продовжують нагрівати до тих пір, поки весь віск не розплавиться. Суміш наносять на меблі і розтирають лляною тканиною. Використовуються також суміші муки і машинного масла; рослинної олії і одеколону (1:1), рослинної олії і скипидару (2:1) або просто гас. Вовняну ганчірку змочують одним з цих складів і протирають поверхню, полірування слід завершити чистою серветкою.

Догляд за меблями з червоного дерева

Для чищення поверхонь меблів з червоного дерева можна використовувати розведений оцет або настій міцного чаю. Змочіть серветку цим складом, протріть потьмянілі місце і обробіть поверхню сухою ганчірочкою або замшею.

Догляд за меблями білого кольору

Якщо ви є щасливими володарями меблів і дерев'яних дверей білого кольору, то не впадайте у відчай побачивши брудні або засмальцьовані місця. Все відмінно відчистить головка ріпчастої цибулі, яку заздалегідь розрізають навпіл. Обробіть плями, протріть сухою серветкою і чистота знову житиме у вашому домі. Ці прості способи допоможуть вам в скрутну хвилину і виручать з неприємної ситуації. Якщо ви станете стежити за меблями, то і ремонт меблів можна зробити плановою, а не стихійною подією.

Також по темі догляд за меблями читайте в цьому блозі:
Як усунути запах від нових меблів?
Декілька порад з догляду за шкіряними меблями
Як доглядати за домашніми меблями з сучасних матеріалів. Засоби для догляду

Немає коментарів:

Дописати коментар