четвер, 29 вересня 2011 р.

10 ознак якісних меблів


На даний час покупцеві представлений величезний асортимент різних меблів. Різні виробники, матеріали, варіанти обробки, форми. Іноді буває дуже непросто вибрати з цього різноманіття потрібну деталь інтер'єру. Адже потрібно вибрати ще й таку, що в незмінному вигляді прослужить довгі роки. Нижче представлені поради, як відрізнити якісні меблі серед інших. Слід звернути увагу на наступні ознаки:

Складний шов

Складний шов
М'які меблі виробляють, використовуючи три види шва: простий, подвійний або несправжній подвійний. Найбільш якісним з них є подвійний шов. В даний час стало актуальним використання методу - шов назовні. У цьому випадку необхідно звернути увагу на обробку зовнішнього краю, який обов'язково повинен бути пофарбований у шкіряних меблів. Найбільш дорожчі якісні меблі виготовляють, використовуючи більш складні шви.

Гарна відстрочка

Строчка на якісних меблях повинна відповідати лише двом вимогам: бути ідеально рівною і гарною. Зараз дуже популярна строчка різних контрастних кольорів, а також декоративні канти.

Чохли

Величезним плюсом будь м'яких меблів є чохли. З ними ніколи не виникне проблем з чищенням. При покупці відразу декількох комплектів є можливість час від часу істотно оновлювати інтер'єр при заміні чохлів. Дуже часто меблеві чохли замовляють безпосередньо на фабриці, яка виробляє меблі. Деякі фабрики періодично випускають чохли до меблів, виробленої багато років тому. Це дозволяє меблям залишатися модними навіть через десятиліття.

Кріплення деталей

Кріплення деталей
Термін служби предметів інтер'єру безпосередньо залежить від того, настільки якісно виконані стики їх деталей. Найнадійнішим варіантом є ретельна ручна робота. Ідеально виконаний стик деталей одночасно виконує декоративну роль. Кріплення класичного типу, яке носить назву «ластівчин хвіст», не потребує маскування. Більш сучасний аналог його - «гребінка», нітрохи не менш витончений.

Обробка поверхонь

Особливу увагу слід приділити якості обробки дерева, особливо торцям меблів. Вони є слабким місцем неякісних меблів.

Стики

Необхідно оглянути, як виглядають всі стики матеріалів. Нерівномірні або великі зазори в них, а також сліди клею говорять про погану якість таких меблів.

Задня стінка

Задня стінкаОглядати меблі потрібно з усіх боків, шафу або диван можна попросити відсунути від стіни. Це дозволить розгледіти його задню стінку. Акуратно виготовлена задня стінка є показником високої якості меблів.

Внутрішня обробка

Якісні меблі зобов'язані бути прекрасними з усіх боків. Найкращим варіантом буде, якщо зсередини меблі оброблені такими ж матеріалами і також якісно, як і зовні. Дорогі якісні меблі відрізняється цим від просто дорогих.

Ручки і фурнітура

Необхідно спробувати, як відкриваються дверцята у меблів, ручки повинні бути зручними для вас. Останнім часом ручки на багатьох моделях взагалі відсутні. Для декого це може бути і незручно. Чи підійде вам це нововведення, можна довідатися прямо в магазині.

Висувні ящики

Висувні ящики якісних меблів рухаються легко і тихо, у них є стопори, які не дозволять ящикам випасти з шафи. Присутні також доводчики, які закривають ящики автоматично, до кінця, без зайвого шуму.

Також читайте про меблі для дому в нашому блозі:
Якими мають бути меблі в кімнаті малюка
15 порад з вибору шафи-купе
Як вибрати передпокій для дому
Як вибрати шафу-купе і не дати себе обдурити
Меблі для дітей: рекомендації по вибору

Немає коментарів:

Дописати коментар