пʼятницю, 1 квітня 2011 р.

15 порад з вибору шафи-купе


Порада 1. Визнач місце розташування майбутньої шафи-купе в інтер'єрі квартири. Враховуй, що при її установці можна використовувати стіни, підлогу і стелю квартири як стінки. Розсувні двері не вимагають додаткового місця для відкривання, тому можеш не хвилюватися з приводу простору при відкриванні шафи, якщо, наприклад, вона буде стояти в неширокому коридорі. Знання місця установки допоможе тобі зрозуміти, які параметри вказувати при замовленні для розрахунку вартості виробу.

Порада 2. Продумай, що ти будеш зберігати в новій шафі-купе. Чи буде там тільки одяг, або можна, наприклад, створити додаткові відсіки для зберігання взуття, побутової техніки, дрібних штучок, які найчастіше губляться в найпотрібніший момент. Це дозволить створити попередню схему твого майбутнього придбання з всілякими полицями, вішалками, висувними ящиками та іншими меблевими хитрощами, враховуючи при цьому і загальний інтер'єр квартири.

Порада 3. Задумайся, чи будеш ти в майбутньому змінювати інтер'єр квартири, роблячи при цьому перестановку меблів. Якщо так - замовляй шафу-купе, що буде стояти окремо. Якщо ні - то вбудовану. Самостійна шафа-купе - практично те ж, що і звичайна шафа. Єдина відмінність - розсувні двері. Для зручності перестановки її садять на регульовані ніжки.

Вбудована шафа-купе використовує стіни, підлогу, стелю приміщення в якості своїх елементів. ЇЇ вже нікуди не переставити, інакше оголиться вельми неприваблива стіна, і доведеться робити ремонт, працювати над інтер'єром квартири. І, до того ж, вбудована шафа-купе робиться з урахуванням саме тих параметрів, які притаманні для певної стіни. А вони, на жаль, однаковими в наших будинках не бувають.

Порада 4. З особливою ретельністю вибирай розсувну систему дверей шафи-купе. Вони будуть відкриватися багато раз і повинні витримувати амортизаційні навантаження. Конструкції роблять з алюмінію та інших металів. У алюмінієвих системах у своїй більшості колеса двері знаходяться всередині конструкції. В інших - з внутрішньої сторони. Алюмінієва система частіше приходить в непридатність, тому що матеріал гнучкий і не терпить грубого поводження.

Порада 5. Уточни при замовленні, де буде знаходитися спрямовуючий механізм шафи-купе. Якщо внизу - значить, стане частіше забруднюватися і потребувати очищення. Якщо зверху - додатковий догляд не буде потрібний.

Порада 6. Зверни увагу на матеріал, з якого зроблені коліщатка. Якщо металеві, то прослужать досить довго, а от від пластикових коліс з тефлоновим покриттям і просто пластикових відмовляйся. Інакше через пару місяців знову доведеться ремонтувати відносно нові меблі або терпіти недоліки в інтер'єрі квартири.

Порада 7. Дізнайся товщину панелей ДСП, з яких виготовлятимуть фасад шафи-купе. Це допоможе мінімізувати ризик підробки. Якщо 18 мм, то ДСП імпортне і відповідає європейському стандарту E1 за екологічними нормами. Якщо ж товщина ДСП тільки 16 мм, значить, тобі намагаються продати вітчизняний матеріал за європейською ціною.

Порада 8. Плануй внутрішній устрій шафи-купе таким чином, щоб відстань між полками не перевищувала 30-40 см. Цього досить, щоб скласти стопку речей, і потім не копатися в ній, вишукуючи потрібне. Досвідчені майстри рекомендують робити відстань між полицями у 32 см.

Порада 9. Мінімізуй ризик вискакування дверей з пазів. Бажано, щоб їх висота не перевищувала 2,6 м - 2,65 м. Якщо до стелі ще залишається простір, можна зробити антресоль з власними дверима. Загальному інтер'єру квартири це не зашкодить.

Порада 10. Враховуй, що конструкція дверей захоплює 8-10 см внутрішнього простору шафи-купе. Щоб не було потім прикро, коли не всі речі будуть поміщатися, додавай ці сантиметри до остаточної глибині свого придбання.

Порада 11. Візуально розшир приміщення, вибравши для прикраси фасаду шафи-купе дзеркало. Інтер'єр квартири відразу стане цікавішим. Якщо ти противник глянцевих поверхонь, замов тоноване дзеркало або без відображення. Не бійся, що дзеркало може розбитися і завдати фізичної шкоди. Дзеркальні двері захищає плівка, а також саме скло клеїться на опорний щит. Робиться це для того, щоб дзеркало випадково не розбилося при сильному прогині дверей. Але якщо таке й станеться, осколків не буде, так як дзеркало залишиться приклеєним.

Порада 12. Не встановлюй дзеркальну шафа-купе навпроти вікна. Це загрожує постійним джерелом сліпучого сонячного світла.

Порада 13. Будь уважний при підписанні договору замовлення. Зазвичай недобросовісні продавці діють за такою схемою: показують чудовий зразок, що підходить до інтер'єру квартири, називають дуже привабливу вартість, клієнт її оплачує, замовляє установку і доставку шафи-купе. А через якийсь час починає розуміти, що двері відкриваються погано, коліщатка скриплять, і взагалі, шафа не подобається. А причепитися ні до чого, тому що в договорі не зазначено, що складові частини будуть оригінальними і відомих фірм. Наполягай на конкретизації в договорі всіх комплектуючих шафи-купе.

Порада 14. Враховуй кожну дрібну деталь шафи-купе, щоб він гармоніював з інтер'єром квартири. В силу своїх габаритів, шафа буде першою кидатися в очі. Перед установкою подумай, що допоможе зробити її цікавішою. Експериментуй з квітами, візерунками і матеріалами.

Порада 15. Зверни увагу на кромку шафи-купе, яким чином і чим заклеєні торці деталей. Від цього залежить довговічність привабливості шафи. Фахівці радять використовувати кромку ПХВ завтовшки 2 мм.

Сподіваємося, що застосувавши ці поради на практиці, ти зможеш підійти до процесу вибору шафи-купе у всеозброєнні. І в інтер'єрі твоєї квартири з'являться зручні, місткі, сучасні і красиві меблі.


3 коментарі:

  1. Я порекомендую будь-кого, хто шукає кредит для бізнесу, містеру Бенджаміну, який допоміг мені позику на чотири мільйони доларів США для запуску мого бізнесу, і це було швидко. При отриманні позики у них було дивно, наскільки легко їм було працювати. безпечний. Це, безумовно, був позитивним досвідом. Уникайте сюди шахраїв і зв’яжіться з містером Бенджаміном Он. 247officedept@gmail.com. WhatsApp ... + 19893943740. якщо ви шукаєте кредит для бізнесу.

    ВідповістиВидалити
  2. Я порекомендую будь-кого, хто шукає кредит для бізнесу, містеру Бенджаміну, який допоміг мені позику на чотири мільйони доларів США для запуску мого бізнесу, і це було швидко. При отриманні позики у них було дивно, наскільки легко їм було працювати. безпечний. Це, безумовно, був позитивним досвідом. Уникайте сюди шахраїв і зв’яжіться з містером Бенджаміном Он. 247officedept@gmail.com. WhatsApp ... + 19893943740. якщо ви шукаєте кредит для бізнесу.

    ВідповістиВидалити
  3. “Я не міг би закрити свій перший дім без пана Бенджаміна Лі! В цій угоді Бенджамін та його команда пішли за мене. Він з легкістю впорався з моїм дуже жорстким розворотом і завжди був доступний для мене, коли у мене були запитання (а в мене було багато), навіть коли він був далеко від офісу, що я дуже вдячний! Він та його команда впорались із багато продавців у останню хвилину і невтомно працювали, щоб переконатись, що я можу закрити до закінчення терміну оренди (і моєї допомоги на перший внесок). Містер Бенджамін - надзвичайно обізнаний співробітник з питань позик, ввічливий і терплячий. Я пройшов кілька пропозицій щодо нерухомості до моєї остаточної покупки, і Бенджамін був там, щоб допомогти у кожному, часто координуючись із моїм агентом за кулісами. Я відчував підтримку протягом усього процесу. Завдяки Бенджаміну та невтомним зусиллям його команди, я тепер пишаюся власником будинку! Я б закликав Вас розглянути Бенджаміна Бріеля Лі для будь-якого виду позики. Пан, Бенджамін Лі Контактна інформація. Через WhatsApp + 1-989-394-3740 Електронна пошта - 247officedept@gmail.com.

    ВідповістиВидалити