середу, 20 липня 2011 р.

Меблі в стилі Хай-тек (Hi-Tech)


Стиль Хай-Тек - це новий сучасний стиль дизайну. Словосполучення пішло з англійської Hi-Tech і означає високі технології. Насправді, для виготовлення всіх деталей інтер'єру в даному сучасному стилі використовуються високоефективні технології. 

Відзнаками стилю Хай-Тек від інших стилів є стрімкі прямі лінії і різкі форми. Поєднання простору і світла, ідеальні пропорції предметів, мінімум декору і максимум простору все це новий стиль, про який йде мова. Hi-Tech для людей сучасних і енергійних, для яких важлива конкретність і чіткість. 
  
Меблі в стилі Hi-Tech - це конструкція, що не має нічого спільного зі стилем кантрі і з домашнім затишком. Для виготовлення меблів натуральна сировина і дерево виключені. Використовують скло, метал, камінь, масу блискучих поверхонь. Меблі цього стилю максимально функціональна, служить виключно для конкретних цілей. Наприклад, диван повинен виконувати строго функцію, щоб на ньому можна було комфортно сидіти, а полиця повинна бути місцем зберігання журналів, книг і т. п. Тобто, меблі це не прикраса, а чітке виконання конкретних функцій. 
  
Простота, лаконічність і строгість - основа меблів у стилі Хай-Тек, ніяких зайвих прикрас і різнокольорових барв. Відмітною якістю в стилі Hi-Tech є хромовані блискучі поверхні. Для оббивки м'яких меблів використовують синтетичні тканини з блиском і металізованими нитками.
  
Для кухні використовують пластик, як основний матеріал, скло і метал - додатковий. Для вітальні - метал. Для спальні - цей стиль не рекомендується, а от для офісу даний стиль дуже підходить.

Немає коментарів:

Дописати коментар