четвер, 21 липня 2011 р.

Робочі меблі для школярів


меблі для школярів

Сучасним учням при сумлінному підході до оволодіння шкільною програмою потрібно досить багато часу. Домашні заняття, підготовка до майбутніх уроків можуть бути досить тривалими. Тому завдання батьків - створити дитині не просто комфортну обстановку, а всі умови для плідної роботи та творчості.

Робоче місце школяра сьогодні може бути обладнане досить великою кількістю меблів. Адже виробники пропонують безліч варіантів окремих предметів: офісних крісел і стільців, компактних комп'ютерних столів та комп'ютерних столів з надбудовою. При бажанні можна купити письмовий стіл традиційної конструкції і звичайний стілець. Все залежить від смаків та вподобань сім'ї.


А щоб більш точно зорієнтуватися в питанні можна просто прийти в магазин комп'ютерних столів і проконсультуватися з продавцем. Хоча деякі рекомендації можна отримати і з різних джерел інформації. Так, наприклад, ви знаєте про те, що основний обсяг матеріалів, з яких виготовляється меблі для школярів - це МДФ і ДСП зі вставками з натуральної деревини.

Є ще вироби з недорогих порід дерева: берези, сосни. Вони дорожчі, ніж ті, що з ДСП, але виглядають привабливо і фактурно. Та й екологічність натуральних матеріалів істотно вище. Такі предмети інтер'єру зазвичай мають модульну конструкцію. Тобто, при бажанні можна зібрати як скромний дитячий куточок, так і обладнати цілу кімнату в єдиному стилі і колірній гамі.

Без чого вдома школяреві не обійтися?

Відповідь на це питання відома багатьом: мінімальний набір меблів повинен включати в себе ліжко, робочий стіл і стілець. Дитина повинна висипатися і вставати вранці відпочившою. Забезпечити такий порядок може якісний матрац, який коштує недешево. Але краще відразу розщедриться на таку річ, щоб потім не міняти аксесуари спального місця по кілька разів. Адже якщо дитині буде незручно, то це відзначиться на його працездатності.

Добре б придбати 1-2 шафи з дверцятами та відкритий стелаж для підручників і необхідних за програмою книг. І, нарешті, стіл і стілець. Вирушаючи в магазин купити письмовий стіл і стілець, візьміть з собою дитину. Нехай вона приміряє своє майбутнє робоче місце на себе. Стілець або офісне крісло повинні дозволяти школяру сидіти в них глибоко, щільно притискаючи спину до спинки. При цьому ноги повинні бути зігнуті в колінах під кутом в 90 градусів, а стопи повинні упиратися в підлогу.

Поради і застереження

Зараз багато хто вважає за краще купувати офісні крісла та стільці. Адже такі меблі створені для роботи. Тим більше багато моделей дозволяють регулювати висоту сидіння і нахил високої спинки. Все це чудово допоможе стежити за поставою учня. До 13 років краще обходитися виробами без підлокітників. Справа в тому, що вони можуть перешкодити учневі приймати вільні пози, а мускулатурі рук - розвиватися належним чином. Хоча ортопеди сьогодні говорять про те, що як тільки дитина починає активно користуватися ПК, йому відразу ж потрібно сидіння з підлокітниками.

Молодшим школярам спеціалісти рекомендують купувати тільки стільці, оскільки офісні крісла для них ще великі. Особливо хочеться попередити тих батьків, які вирішили придбати своєму чаду відразу одне, але дороге крісло (на зразок офісного крісла керівника) на всі часи, починаючи з перших класів школи і закінчуючи останнім курсом університету. Робити цього не варто вже хоча б тому, що перші пару-трійку років дитина цілком може використовувати такі меблі ще й у якості атракціону, регулярно крутячись і хитаючись на дорогому виробі.

Немає коментарів:

Дописати коментар